Herstellingen marktplein : in de week van 11 april starten werken op de Markt. Er zullen herstellingen uitgevoerd worden ter hoogte van de fontein en op enkele andere plaatsen op het plein. De werken duren ongeveer een week. De dinsdag- en zaterdagmarkt zullen gewoon kunnen plaatsvinden.

Vermijd drukke momenten in het stadhuis

Het lokaal bestuur startte op 1 januari 2016 met een vernieuwde dienstverlening. Het stadhuis is open van 9u tot 12u30 en op dinsdagavond van 17u tot 19u30. In de namiddag moet je voor de meeste producten een afspraak maken. Tijdens een spontaan bezoek in de voormiddag of op dinsdagavond kan de wachttijd oplopen. Tussen 9u en 10u, tussen 12u en 12u30 en tijdens de avondopening op dinsdag is het vaak extra druk in het stadhuis. Wil je wachten vermijden, maak dan een afspraak op het nummer 014 56 77 77.

Wegenwerken in Heidebloemstraat

Vanaf 4 april gaan de nutsmaatschappijen gedurende een maand werken in de Heidebloemstraat. Tijdens deze periode zal er verkeershinder zijn, maar de doorgang blijft wel verzekerd. De werken zijn een voorbereiding voor de vernieuwing van de Heidebloemstraat.

De straat krijgt een gescheiden rioleringsstelsel, een nieuwe wegbedekking en een parkeerstrook . Er worden zitbanken, fietsbeugels, vuilbakken en afbakeningspaaltjes geplaatst. De straatverlichting wordt voorzien van ledlampen.

Het gedeelte van de straat tussen Rozendaal en Fabriekstraat zal tweerichtingsverkeer worden, het gedeelte tussen Stationsstraat en Rozendaal blijft eenrichtingsverkeer. In de hele straat is de aanleg van een parkeerstrook en een voetpad gepland.

Geel loopt

Geel heeft een eigen loopcriterium: dertien loopwedstrijden, gespreid over acht maanden. Met het criterium willen sportdienst, sportraad en de plaatselijke organisatoren lopers stimuleren om regelmatiger te gaan lopen en meer deel te nemen aan plaatselijke wedstrijden.

Op 2 april kan je deelnemen aan de Sint Dimpna-jogging. De stratenloop vertrekt aan sportcentrum Lissenvijver. De kidsrun start om 13u10. Om 13u30 starten de wedstrijden van 5 en 10 km. Op 15 april organiseren 6 studenten van Thomas More de Kom loop tegen Kanker- run ten voordele van het goede doel met om 18u een studentenestafette. Om 19u start de 5km Ladies-run en om 19u40 de 10km man's-Run.

Infonamiddag dementievriendelijke woonomgeving

De invloed van de omgeving op ons functioneren is groter dan we vermoeden. Dit geldt in het bijzonder voor kwetsbare mensen, zoals personen met dementie. Op het infomoment kom je te weten hoe je een persoon met dementie kan ondersteunen via vorm en inrichting van de woonomgeving. De infonamiddag vindt plaats op maandag 4 april om 10u in dienstencentrum Luysterbos. Deelnemen is gratis. Je moet wel op voorhand inschrijven.

Kunst in het straatbeeld

Ga mee op een korte ontdekkingsreis in het centrum van Geel langs tal van verrassingen. Kunst met een grote of kleine "k" vind je niet alleen in musea of op exposities. Ook tijdens dagelijkse verplaatsingen in de stad ontmoeten we elementen van schoonheid, reflectie en herinnering. Wandel mee met de gids op zondag 3 april. De wandeling start om 14u aan Toerisme Geel en duurt ongeveer twee uur. Deelnemen is gratis. De wandeling is ook geschikt voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Buitenspeeldag op 13 april

Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 13 april, want dan vindt de 9de Buitenspeeldag plaats! De televisiezenders gaan tussen 13u en 17u op zwart en de jeugddienst tovert de terreinen van jeugdcentrum De Bogaard om tot een heus speelparadijs! Kom samen met je kinderen of kleinkinderen ravotten. De jeugddienst voorziet een heleboel activiteiten zoals boogschieten, dansen, volksspelen en springkastelen. De toegang is gratis.